Bulletin k utkání #06 22/23
Florbal Primátor Náchod - FAT PIPE Traverza
Review utkání Florbal Náchod - FBC Ostrava

Review utkání Florbal Náchod - FBC Ostrava

Superligový soupeř nenechal nikoho na pochybách, kdo je favoritem utkání, a došel si pro jednoznačné vítězství.

Pohárová cesta Náchoda vedla přes vrcholovou část, kde v základní skupině, kde se utkali se dvěma superligovými a jedním prvoligovým soupeřem, obsadili Východočeši poslední čtvrté místo. To Ostravané vrcholovou část nepřihlásili, nastoupili do klasického pavouka, kde byli nasazeni do čtvrtého kola. V něm přejeli s omlazeným týmem Letohrad jednoznačně 1:13. V pátém kole se obě pohárové větve spojily a daly tak dohromady soupeře, kteří se v mužské kategorii dosud nikdy neutkali.

Do Náchoda přijeli Ostravané v plné sestavě a kvalitu potvrzovali od samotného začátku. Výkon týmu vedeného z opavského působení náchodským fanouškům známým trenérem "Bobem" Segeťou byl konzistentní a rozhodně nedošlo k žádnému podcenění. Po první třetině vedl ostravský tým 0:2, nadále se však prezentoval poctivým výkonem, na jehož konci bylo vysoké vítězství 2:10. Přímočará hra ukázala Náchodu rezervy, ale také cestu, po které by se měli domácí hráči vydat, pokud chtějí pomýšlet na lepší výsledky, než na ty z posledního období. Rytíři rozhodně nic nevypustili, na více než dvě vstřelené branky to však nestačilo. Prosadili se Jonáš Mikšovský, který v utkání převzal kapitánskou pásku od Františka Donaje, a v přesilové hře Adam Středa. Ostravané si došli pro jasné vítězství a v Poháru Českého florbalu, který v historii třikrát ovládli, budou pokračovat dále. Náchodská cesta končí, zápasy se superligovými týmy Liberce a Tatranu Střešovice, prvoligovými Kanonýry Kladno a na závěr s Ostravou jsou však pro domácí hráče skvělou zkušeností, ze které mohou ve své budoucí kariéře čerpat. 


Komentář domácích Třešňák Tomáš (Trenér):
"Velká zkušenost, soupeř přijel témeř v plné sestavě a ukázal svou kvalitu. My jsme do zápasu vstoupili s nastavenými cíli, které jsme více méně plnili. Co je větším pozitivem, že jsme dokázali reagovat a posouvat se v detailech v průběhu zápasu. Díky hráčům za výkon a soupeři za utkání. Velké díky taky fanouškům za podporu."

Komentář hostů Segeťa Robert (Trenér):
"Povinné vítězství. Zápas splnil to, co jsme potřebovali, prostor dostali všichni hráči a po celou dobu jsme kontrolovali hru. Děkujeme Náchodu za fajn zápas a přejeme jim zlepšenou formu a více štěstí do dalšího průběhu sezóny."


FLORBAL NÁCHOD vs. FBC OSTRAVA    2:10 ( 0:2 , 1:4 , 1:4 )
Branky Náchoda:
 Mikšovský J., Středa

Střely na branku: 26:40
Vyloučení: 3:3
Využití: 1:1
Počet diváků: 76
Hráč utkání Náchoda: Jonáš Mikšovský
Hráč utkání Panthers: Petr Vítovec

Odkaz na textový online přenos

Odkaz na statistický report ze zápasu

Sestava Náchoda: Skalický (Stuchlík) - Vlášek, Čáp, Prause, Pekárek, Kříž - Donaj, Středa, Mikšovský J., Jakubský, Mikšovský M. - Kosař, Vlček, Rázl, Železo, Grulich - Jirásek, Vysoký, Čečetka J.


V poháru sice již letos Rytíře náchodští fanoušci neuvidí, na jejich zápas ale mohou dorazit už teď o prodlouženém víkendu. V neděli se totiž Náchodští střetnou s Traverzou, loňským soupeřem ve čtvrtfinále play-off. Začínáme v 17:00, doražte do Plechárny a podpořte náchodské družstvo! SPOLU ZA VÍTĚZSTVÍM!


Zpět na úvod