Bulletin k utkání #08 22/23
Florbal Primátor Náchod - FbC Hradec Králové
Review utkání Florbal Primátor Náchod - SK Florbal Benešov

Review utkání Florbal Primátor Náchod - SK Florbal Benešov

Ještě šest minut před koncem prohrával Náchod s Benešovem o dva góly, nakonec však slaví zisk tří bodů.

V souboji dvou celků, kterým úvod letošního ligového ročníku moc nevyšel, přivítali Náchodští nepopulárního soupeře z Benešova, se kterým od sestupu z 1. ligy z šesti zápasů pětkrát prohráli. Rytíři však byli povzbuzeni skvělým obratem, který předvedli v předchozím kole na palubovce Jaroměře, a byli odhodlaní svého protivníka udolat.

Náchod začal první třetinu velmi aktivně a netradičně i svého soupeře přestřílel, ani jeden z pokusů si však cestu za záda brankáře Brože nenašel. Naopak hosté se v polovině první třetiny prosadili poté co Tůma proměnil trestné střílení a tak šli poprvé do kabiny za stavu 0:1. Chvíli po příchodu z kabin však bylo skóre vyrovnané, když se ve 21. minutě prosadil Matěj Mikšovský. V závěru třetiny pak přebírali iniciativu hosté a v poslední minutě prostřední periody dvakrát skórovali. Nejprve potrestal vyloučení Čápa již po jedné sekundě Martin Poláček a stejný hráč zasadil o 24 sekund později Náchodu další úder.

V závěrečné periodě se dlouho skóre neměnilo. Benešov se snažil o kontrolu míčku bez zjevné snahy o hru směrem dopředu, s přibývajícím časem však bylo jasné, že hostům dochází síly. V 55. minutě vstřelil kontaktní branku Ondřej Macháček poté, co spolu s Lukášem Rázlu vypressovali hosty v rozehře. O vyrovnání se ještě v téže minutě postaral dalekonosnou střelou Filip Čáp a skvělý obrat dovršil pouhých 16 sekund před koncem zápasu překvapivou střelou od mantinelu Daniel Kříž. Náchodští florbalisté předvedli druhý velkolepý obrat v řadě a poprvé od třetího soutěžního kola si připsali tři body.


Komentář domácích Třešňák Tomáš (Trenér):
"Až na krátký výpadek na konci druhé třetiny jsme měli zápas pod kontrolou. Škoda dvou darovaných gólů, navíc po situacích, na které jsme si upozorňovali. Dalším vykřičníkem je mnoho prohraných soubojů v obranném pásmu, což musíme zlepšit. Velkým pozitivem je přístup hráčů, kteří nepanikařili a zaslouženě trpělivou hrou srovnali skóre a skvěle zvládli závěrečnou minutu. Jdeme krůček po krůčku po naší cestě, což je důležitější než cokoliv jiného. Jsem moc rád, že jsme navázali na minulý týden a získali 3 body. Díky soupeři za utkání a fanouškům za podporu!!!"

Komentář hostů Kieler Roman (Trenér):
"Zápas, který jsem 2 třetiny v podstatě kontrolovali jsme si prohráli vlastními individuálními chybami."


FLORBAL PRIMÁTOR NÁCHOD vs. SK FLORBAL BENEŠOV    4:3 ( 0:1 , 1:2 , 3:0 )
Branky Náchoda:
 Mikšovský M., Macháček, Čáp, Kříž

Střely na branku: 24:16
Vyloučení: 1:1
Využití: 0:1
Počet diváků: 82
Hráč utkání Náchoda: Dalibor Vlášek
Hráč utkání Jaroměře: Martin Poláček

Odkaz na textový online přenos

Odkaz na statistický report ze zápasu


Nyní čekají náchodské florbalisty dva zápasy venku - čtvrteční dohrávka na palubovce Prague Tigers a sobotní utkání jedenáctého kola na hřišti Plzně. Poté se sezóna přehoupne do své druhé poloviny a Náchodské čeká domácí derby s lídrem soutěže Hradcem Králové. Držte Rytířům palce! SPOLU ZA VÍTĚZSTVÍM!


Zpět na úvod