Bulletin k utkání #04 23/24
Florbal Primátor Náchod - FBŠ Slavia Plzeň
Preview utkání Florbal Primátor Náchod - FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň

Preview utkání Florbal Primátor Náchod - FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň

Ve druhém kole Národní ligy západ se náchodským florbalistům postaví do cesty loňský vítěz základní části.

Náchodští vstoupili do nové ligové sezóny výhrou 5:6 na palubovce nováčka soutěže Blanska a na tu navázali ve středečním domácím pohárovém utkání proti Pelhřimovu, který porazili 7:4. Po dobrých výkonech panuje v kabině dobrá nálada, nyní však přichází soupeř, který by měl sílu týmu prověřit. Vždyť Slavia Plzeň, která byla založena teprve v roce 2015, byla sice loni nováčkem Národní ligy, přesto však ovládla základní část, dokráčela až do finále, kde nestačila na Orku Čelákovice a poté neúspěšně bojovala v baráži o postup do 1. ligy. Do nové sezóny vstupují Plzeňští v roli jednoho z favoritů Národní ligy západ, kterou v prvním ligovém utkání proti Benešovu potvrdili, když stejně jako Náchod zvítězili 6:5.

Pokud se o náchodském kádru říká, že je mladý, tak o tom plzeňském to platí dvojnásob. Nejstarší hráč, který zasáhl do utkání prvního ligového kola proti Benešovu je ročník narození 1998 a pouze čtyři hráči byli starší ročníku 2002. Slavia Plzeň disponuje velkou ofenzivní silou. Svědčí o tom i loňská tabulka produktivity, kdy v základní části obsadili první čtyři příčky hned tři Plzeňané. Kanadské bodování ovládl Jakub Mikolášek, zdatně mu však sekundoval nejlepší střelec základní části Pavel Šimeček a třetím do party byl Filip Štědrý. Plzeňanům zároveň dorostl kvalitní ročník loňských juniorů a zejména na Adama Stejskala a Matěje Šváchu si budou muset dát Náchodští hodně velký pozor. Ofenzivní kvality předvedli hráči Slavie i v Poháru Českého florbalu, ve kterém byli nasazeni do druhého kola. V něm sestřelili deseti góly Akademik Cheb a v kole následujícím přestříleli Panthers Praha 7:8, díky čemuž postoupili do čtvrtého kola, ve kterém vyzvou pardubické Sokoly.

Historická bilance vzájemných zápasů
11.2.2023 Florbal Primátor Náchod vs. FBŠ Slavia FAT PIPE Plzeň 3:4p
19.11.2022 FBŠ Slavia FAT PIPE Plzeň vs. Florbal Primátor Náchod 5:4pn

Oba loňské vzájemné duely byly vyrovnané a rozhodovaly se až v prodloužení či samostatných nájezdech, kde Plzeňští předvedli větší kvalitu. Podaří se Náchodským i tentokrát držet krok s favoritem? To se dozvíme v neděli. Doražte náchodské hráče podpořit do Plechárny! SPOLU ZA VÍTĚZSTVÍM!

Florbal Primátor Náchod - FBŠ Slavia FAT PIPE Plzeň
2. kolo Národní ligy západ SH TJ Náchod (Plechárna) Neděle 17. září 17:00 online událost na FB Vstupné 30 Kč

Zpět na úvod