Bulletin k utkání #10 23/24
Florbal Primátor Náchod - FBC Došwich Milevsko
Review utkání FbC Písek - Florbal Primátor Náchod

Review utkání FbC Písek - Florbal Primátor Náchod

Rytíři si tak připsali čtvrtou venkovní výhru v sezóně a pojistili třetí pozici v Národní lize.

Nováček Národní ligy z Písku po nepovedeném startu do letošního ligového ročníku v posledních zápasech zářil a čtyři výhry v řadě jej vynesly až na pozice zajišťující postup do play-off. Nyní však do místní obloukové haly přijel celek z horní poloviny tabulky a proti těm se Píseckým letos nedaří. V prvním vzájemném utkání zvítězili Náchodští 9:5 díky šestigólové smršti v první třetině, tentokrát se však nemělo jednat o nic jednoduchého.

Stejně jako v podzimním duelu v Náchodě, i tentokrát se to nejpodstatnější odehrálo v úvodní části, kdy padlo sedm branek z celkových osmi. V patnácté minutě vedli domácí florbalisté 3:1, když jediný gól Náchoda zaznamenal Daniel Kříž. Poté však Náchodští převzali otěže zápasu a byli velmi nebezpeční zejména na středu hřiště, odkud také padla většina branek. Snížení na 3:2 přišlo z hole Matěje Mikšovského a pak vzal vše do svých rukou ve formě hrající kanonýr David Špaček, který se dvěma góly postaral o obrat. 

Po gólové přestřelce v úvodní třetině si již namlsaní diváci v hale v Písku na své nepřišli. Matěj Stuchlík za svá záda žádnou střelu nepustil, činil se i jeho protějšek Vlastimil Dvořák, který od druhé třetiny nahradil v brance Písku Karla Tvrdíka. Druhá třetina gól nepřinesla a na ten se čekalo až do druhé poloviny třetí periody. Prosadil se náchodský Ondřej Macháček a dal výsledku zápasu definitivní podobu 3:5. Rytíři si upevnili třetí místo v tabulce, naopak Písek vypadl z elitní osmičky, o kterou se tak svede ještě velký boj.


FBC PÍSEK - FLORBAL PRIMÁTOR NÁCHOD   3:5 ( 3:4 , 0:0 , 0:1 )
Branky Náchoda:
 2x Špaček, Kříž, Mikšovský M., Macháček.

Střely na branku: 17:22
Vyloučení: 1:2
Využití: 0:0
Počet diváků: 142
Hráč utkání Náchoda: David Špaček
Hráč utkání Písku: Michal Měřička

Odkaz na textový online přenos

Odkaz na statistický report ze zápasu

Sestava Náchoda: Stuchlík (Kovář) - Vlášek, Knettig, Mikšovský J., Špaček, Macháček - Vysoký, Prause, Langpaul, Kříž, Mikšovský M. - Čečetka, Svoboda, Rázl, Tlučhoř, Kovařík - Jebavý.

Komentář trenéra Náchoda Tomáše Třešňáka ZDE

Komentář trenéra Písku Michala Hanzlíka ZDE

Odkaz na sestřih branek ZDE


Poslední utkání letošního kalendářního roku odehrají florbalisté Náchoda v neděli 17. prosince od 16:00 proti Milevsku. První vzájemné utkání rozhodlo až prodloužení, ve kterém byli úspěšnější Jihočeši. Podaří se Náchodským vrátit svému soupeři podzimní porážku? Doražte Rytíře do Plechárny podpořit! SPOLU ZA VÍTĚZSTVÍM!

Zpět na úvod