Bulletin k utkání #07 21/22
Florbal Primátor Náchod - SK Florbal Benešov
Review utkání Butchis - Florbal Primátor Náchod

Review utkání Butchis - Florbal Primátor Náchod

Po dvou třetinách matného výkonu přišlo v závěrečné části zlepšení, na bodový zisk to však nestačilo.

První polovinu základní části Národní ligy západ zakončili Rytíři na palubovce pražského Butchisu. Favoritem byl domácí celek, jenž dosud neporažen kraloval ligové soutěži. A tuto roli potvrzovali hráči Butchisu od samého začátku. Pomohlo jim k tomu i vyloučení Ondřeje Macháčka již v první minutě, které Matyáš Kalina přetavil ve vedoucí gól. Další branky se v úvodní části diváci nedočkali. V té druhé padly tři a všechny do sítě Vlastimila Skalického. Nejprve zafungovala očím lahodící kombinace Kaliny a zakončujícího Černého, poté se trefil Tomáš Mudra a na konci druhé části využil opět přesilovou hru Matyáš Kalina.

Náchodští se ve třetí třetině přeci jen zvedli, nepřipustili stejný scénář, jako před dvěma týdny na palubovce Panthers Praha a dokonce dokázali utkání zdramatizovat. Přežili pětiminutové oslabení a po brankách Ondřeje Macháčka, Františka Donaje a Davida Kaválka a jednom zásahu domácích si bral raději zkušený trenér domácího týmu Jan Zahalka oddechový čas. Ten hráčům Butchisu prospěl a po druhé brance Erika Papeže se uklidnili. Náchod v závěru zkusil ještě hru bez brankáře, tu ovšem potrestal Petr Novotný a rozhodl tak o výhře lídra z Prahy 7:3.


Komentář trenéra Butchisu Jana Zahalky:
"Do tabulky jsme si připsali další tři důležité body v náročném utkání. Odehráli jsme skvělé dvě třetiny, třetí třetinu jsme si zkomplikovali nevyužitou pětiminutovou přesilovkou a po ní lehkou ztrátou koncentrace, přesto jsme dokázali utkání sebevědomě dovést do vítězného konce. Soupeř přivezl především skvělého brankáře a důraznou hru, která dnes na body nestačila."

Komentář trenéra Náchoda Tomáše Třešňáka:
""Dvě prolajdané třetiny a nedisciplinovanost nás stály možnost hrát o body. Bohužel pro nás už jde o opakovaný jev, který když nezměníme, tak budeme mít velké problémy. Díky soupěři za utkání."


BUTCHIS vs. FLORBAL PRIMÁTOR NÁCHOD    7:3  ( 1:0 , 3:0 , 3:3 )
Branky Náchoda:
Macháček, Donaj, Kaválek D.

Střely na branku: 28:23
Vyloučení: 4:3
Využití: 2:0
Počet diváků: 66
Hráč utkání Butchisu: Erik Papež
Hráč utkání Náchoda: Vlastimil Skalický

Odkaz na textový online přenos

Odkaz na statistický report ze zápasu


První polovina soutěžního ročníku Národní ligy je za námi a Rytířům patří čtvrtá příčka, pouze o skóre za třetím Benešovem. S ním však mají prozatím lepší bilanci vzájemných utkání, která na konci sezóny při rovnosti bodů rozhoduje. V příštím utkání přivítají Náchodští na domácí palubovce Traverzu Mukařov a dá se očekávat dramatická podívaná - vždyť první letošní vzájemné měření sil rozhodlo až prodloužení. Toto utkání bude rozehráno v neděli 28. listopadu od 17:00. Buďte u toho! SPOLU ZA VÍTĚZSTVÍM!


Zpět na úvod