Bulletin k utkání #09 21/22
Florbal Primátor Náchod - Panthers Praha
Review utkání Florbal Primátor Náchod - ASK Orka Čelákovice

Review utkání Florbal Primátor Náchod - ASK Orka Čelákovice

Čtyřmi kanadskými body přispěl k výhře 8:6 nad Čelákovicemi Ondřej Bachtík.

V zápase s osmým celkem Národní ligy západ se museli Rytíři obejít bez trenéra Tomáše Třešňáka, který je po pozitivním testu na koronavirus v karanténě, a také bez dlouhodobě zraněného Jana Čečetky. Zranění trápilo také kapitána Jiřího Vlčka, jenž se objevil na hřišti pouze při přesilových hrách a aby toho nebylo málo, tak se během předzápasového rozcvičení zranil také Ondřej Macháček, kterého nahradil v elitní náchodské formaci Aleš Kaválek. Rytíři vstoupili do utkání výborně a po volném úderu z rohu se již po sedmdesáti sekundách hry prosadil přesnou střelou David Kaválek. O tři minuty později to bylo již 2:0, když se prosadila třetí formace - krásnou přihrávku Svobody skvěle umístil Daniel Kříž. Náchod byl lepší a aktivitou si vykoledoval také dvě vyloučení Čelákovic, ani jednu z přesilovek však neproměnil. A tak se po chybě v náchodské rozehře dostali do kontaktu zásluhou Jakuba Čápa také hosté, Aleš Kaválek však ještě v témže střídání svoji chybu odčinil a vrátil Náchodu dvoubrankové vedení.

Ve druhé části Náchod nejprve ubránil oslabení a posléze opět převzal iniciativu. Po brankách Ondřeje Bachtíka a Václava Grulicha to bylo již 5:1, hosté se však nevzdali a do poloviny utkání dvěma zásahy snížili. Náchod má však Ondřeje Bachtíka, který se nemýlí ani z těžkých pozic a ten ve 33. minutě upravil na 6:3.

Ve třetí části byli Rytíři nadále produktivní. Nejprve zafungovala juniorská spolupráce, když přihrávku Kříže umístil do branky Čelákovic pohotově ze vzduchu Lukáš Rázl a v 53. minutě to bylo po druhé brance Aleše Kaválka již 8:3. V samotném závěru hosté zvýšili obrátky a v rozmezí pouhých 59 sekund třemi góly utkání zdramatizovali. Při hře bez brankáře si Čelákovice vytvořili drtivý tlak, který však Náchodští ustáli a po šedesáti minutách tak mohli slavit druhé vítězství v kalendářním roce 2022.


Komentář domácích Jiří Vlček (kapitán):
"Dnes zasloužené 3 body, díky koncentrovanému výkonu po celé utkání. Krom výpadku na konci třetí třeniny, kdy to "smrdělo", jsme si dnes odnesli výhru proti nebezpečnému soupeři. Díky divákům za podporu - zdravíme marody."

Komentář hostů Bajer Martin (Trenér):
"Dnes jsme první polovinu zápasu podali vlažný výkon, jako bychom ani nechtěli vyhrát. Od druhé půlky jsme již konečně začali běhat a zápas dostal jiný náboj. Bohužel jsme opět nedokázali využívat šance, začalo nám to padat až v samotném závěru, ale na dotažení skóre to už nestačilo. Děkujeme domácím za utkání."


FLORBAL PRIMÁTOR NÁCHOD vs. ASK ORKA ČELÁKOVICE    8:6  ( 3:1 , 3:2 , 2:3 )
Branky Náchoda:
2x Kaválek A., 2x Bachtík, Kaválek D., Kříž, Grulich, Rázl

Střely na branku: 34:21
Vyloučení: 1:2
Využití: 0:0
Počet diváků: 60
Hráč utkání Náchoda: Ondřej Bachtík
Hráč utkání Kobylis: Jakub Doutnáč

Odkaz na textový online přenos

Odkaz na statistický report ze zápasu


Již ve středu se Rytíři představí opět doma - tentokrát v dohrávce dvanáctého kola proti Traverze Mukařov. Zápas bude rozehrán v 18:30. Buďte u toho! SPOLU ZA VÍTĚZSTVÍM!


Zpět na úvod