Bulletin k utkání #07 22/23
Florbal Primátor Náchod - SK Florbal Benešov
Review utkání Florbal Primátor Náchod - FAT PIPE Traverza

Review utkání Florbal Primátor Náchod - FAT PIPE Traverza

Tři sekundy před koncem prodloužení rozhodl Marek Chlumský o tom, že bod navíc berou Pražané.

Po třech ligových prohrách v řadě se Náchod propadl až na desáté místo v tabulce Národní ligy. Navíc domácím florbalistům přihrál los na neděli velmi těžkého protivníka - zkušené florbalisty Traverzy, se kterou Náchodští měřili síly v loňské dramatické čtvrtfinálové sérii play-off, ve které byl nakonec úspěšnější soupeř, jenž rozhodl v pátém zápase na palubovce Náchoda. Také bilance předchozích deseti vzájemných zápasů zněla pro Pražany, nicméně o tom, že utkání bývají vyrovnaná svědčil fakt, že hned čtyřikrát se prodlužovalo. A do prodloužení se nakonec šlo i tentokrát. 

Náchod vstoupil do utkání aktivně a hned ve třetí minutě zahrával trestné střílení, Daniel Kříž ovšem na brankáře Lukáče nevyzrál. A tak přišel úder na druhé straně, o který se postaral veterán Marek Chlumský. A o necelé čtyři minuty později bylo ještě neveseleji, když se prosadil další superligou ostřílený hráč ročníku narození 1987 Tomáš Vávra. Náchodští se nevzdali a ještě do konce třetiny zásluhou Matěje Mikšovského a Lukáše Rázla vyrovnali.

Na další branku se čekalo až do 33. minuty zápasu a Náchodu k ní pomohla přesilová hra, kterou proměnil František Donaj. Náchod pak přečkal hned dvě oslabení, aby ve 45. minutě udeřil Adam Jakubský. Dvoubrankový náskok však domácím Rytířům nevydržel dlouho - ve 47. minutě snížil svým druhým gólem v zápase Tomáš Vávra a o dvě minuty později se postaral o vyrovnání kanonýr Jan Pudich. Hosté zkusili ještě v závěru hru bez brankáře, ta však branku nepřinesla a tak se šlo do prodloužení. V něm si sice Náchod užíval častěji míčku, gól však přišel na druhé straně. Tři sekundy před koncem prodloužení rozhodl Marek Chlumský a přisoudil tak bod navíc hostující Traverze.


Komentář domácích Třešňák Tomáš (Trenér):
"Co jsme čekali se stalo, beton soupeře a zatažená obrana, kterou jsme museli celý zápas dobývat. Soupeř pouze čekal na chyby, které trestal. Začátek se nám opět nepovedl, ale pak jsme se zlepšili a byli lepším týmem, škoda naší produktivity, že jsme nedokázali odskočit na vyšší brankový rozdíl. Díky fanouškům za podporu a soupeři za lekci z produktivity."

Komentář hostů Pudich Jan (Trenér):
"Dnes jsme si moc na míčku nezahráli a koukali na soupeře jak si přihrává u vlastní brány, nebo občas i za ní. Utrápené utkání, kdy jsme museli přehrát soupeře, který nechtěl hrát florbal. Doufáme, že do odvety si zahrajeme atraktivní florbal. Omlouváme se divákům, že toto trápení museli vidět a děkujeme soupeři za fér hru, bez zbytečných faulů."


FLORBAL NÁCHOD vs. FAT PIPE TRAVERZA    4:5p ( 2:2 , 1:0 , 1:2 )
Branky Náchoda:
 Mikšovský M., Rázl, Donaj, Jakubský

Střely na branku: 28:32
Vyloučení: 4:3
Využití: 1:0
Počet diváků: 59
Hráč utkání Náchoda: František Donaj
Hráč utkání Traverzy: Marek Chlumský

Odkaz na textový online přenos

Odkaz na statistický report ze zápasu


Díky zisku jednoho bodu předskočili florbalisté Náchoda o skóre Benešov a dostali se na deváté místo v tabulce Národní ligy západ. V příštím kole je čeká derby - v sobotu 5. listopadu si to rozdají na palubovce v Jaroměři s místním Sokolem, který v minulém kole jako první skolil lídra z Hradce Králové. Doražte náchodské florbalisty do Jaroměře podpořit! SPOLU ZA VÍTĚZSTVÍM!


Zpět na úvod