Bulletin k utkání #07 22/23
Florbal Primátor Náchod - SK Florbal Benešov
Review utkání TJ Sokol Jaroměř - Florbal Primátor Náchod

Review utkání TJ Sokol Jaroměř - Florbal Primátor Náchod

Po dvou třetinách Náchod prohrával 4:1, nakonec se však radoval ze zisku dvou bodů za výhru v prodloužení.

Patnácté soutěžní derby mezi Jaroměří a Náchodem mělo favorita. Byl jím domácí Sokol, který v předchozím ligovém kole skolil lídra z Hradce Králové. Naopak florbalisté Náchoda psali nepovedenou sérii pěti zápasů, ve kterých nedokázali vyhrát. Úvodní branku však vstřelili Náchodští, jmenovitě Marek Svoboda v osmé minutě zápasu. Dlouho to vypadalo, že Náchod půjde poprvé do kabiny spokojenější, 10 sekund před první sirénou však jaroměřský Kroupa vyrovnal na 1:1.

Druhá třetina pak byla pro domácí celek typickou. Jaroměřští na hřišti předváděli jiné umění, než to florbalové, ukázali ovšem, jak moc jsou v provokacích soupeře dobří. Přestože náchodští hráči věděli, co je čeká, počínání domácích neustáli a byli hned pětkrát vyloučení. I díky přesilovým hrám se dostal domácí celek do tlaku a postupně navyšoval vedení až na 4:1.

To třetí část se hrála podle náchodských notiček. Jaroměřští doslova usnuli na vavřínech a když je Náchodští svojí hrou probrali, byli jako na kolotoči. Po gólech Daniela Kříže, Filipa Čápa a Matěje Mikšovského Rytíři zaslouženě vyrovnali a utkání tak dospělo do prodloužení. V něm svojí druhou brankou v zápase z nařízeného trestného střílení rozhodl Matěj Mikšovský o tom, že bod navíc putuje do Náchoda. Rytíři ovládli patnácté derby s Jaroměří a utnuli sérii ligových porážek.


Komentář domácích Balcar Roman (Vedoucí):
"Derby se vším všudy se začalo hrát až od druhé třetiny, kterou jsme odehráli ve vysokém tempu a dostali se tak do pohodlného vedení, které jsme ve třetí promarnili a zápas Náchod rozhodl v prodloužení z trestném střílení. Byli jsme většinu zápasu lepším týmem, ale střelecká neproduktivita v závěru nás dnes stála vítězství. Děkujeme fanouškům za přízeň."

Komentář hostů Třešňák Tomáš (Trenér):
"Věděli jsme co nás dnes čeká, přesto jsme ve 2. třetině soupeři nabídli situace, ve kterých je silný a ty využil. Tak jako v předešlých zápasech jsme ukázali své síly a dokázali vyrovnat. A nakonec utkání zvládli. Je to důležitá výhra pro náš nový tým. Velké dík Náchodským fanouškům, kteří nás v tomto utkání podpořili a vytvořili perfektní atmosféru."


TJ SOKOL JAROMĚŘ vs. FLORBAL PRIMÁTOR NÁCHOD    4:5p ( 1:1 , 3:0 , 0:3 )
Branky Náchoda:
 2x Mikšovský M., Svoboda, Kříž, Čáp

Střely na branku: 39:21
Vyloučení: 4:6
Využití: 1:0
Počet diváků: 162
Hráč utkání Náchoda: Vlastimil Skalický
Hráč utkání Jaroměře: Michal Nožička

Odkaz na textový online přenos

Odkaz na statistický report ze zápasu


Hned příští sobotu přivítají florbalisté Náchoda dalšího tradičního soupeře. Bude jím Benešov, kterému se start do soutěže stejně jako Náchodu příliš nevydařil. Utkání bude rozehráno ve 20:00, doražte do Plechárny podpořit náchodský tým - Rytíři budou vaši pomoc potřebovat! SPOLU ZA VÍTĚZSTVÍM!


Zpět na úvod