Bulletin k utkání #04 21/22
Florbal Primátor Náchod - Wizards SO Praha 10
Review utkání Hornets Brno - Florbal Primátor Náchod

Review utkání Hornets Brno - Florbal Primátor Náchod

V osmifinále Poháru Českého florbalu přivítají Rytíři Tatran Střešovice.

Jakkoliv to v předchozích letech vypadalo, že náchodští Muži A pohárovou soutěž neumí, letošní ročník ukazuje pravý opak. Po dlouhých letech postoupili Rytíři až do pátého kola a ve středu je čekala další výzva - duel s Hornets Brno o postup mezi šestnáctku nejlepších mužstev. Do té se Náchodští probojovali pouze jednou, stejně jako domácí celek. Zatímco však hráči Hornets mají tento předloňský úspěch stále v živé paměti, z Náchodských jej pamatoval pouze kapitán Jiří Vlček, neboť se uskutečnil v sezóně 2005/2006.

Že mají oba celky o motivaci postaráno bylo vidět od první minuty. Hrdiny však byli oba brankáři - domácí Bořek Králík i opora Náchoda Vlastimil Skalický. Více než polovinu zápasu na ně nikdo ze střelců nenašel recept, až ve 33. minutě odčaroval kouzlo Bořka Králíka po chybné rozehrávce domácích Aleš Kaválek. A když o dvě minuty později přidal druhý gól hostů František Donaj, šlo se Rytířům před závěrečnou částí do kabiny o poznání veseleji.

Radost však Náchodským nevydržela dlouho. Na začátku třetí periody nejprve donutil poprvé kapitulovat Vlastimila Skalického Tomáš Rak a když o chvíli později potrestal vyloučení Davida Kaválka Lukáš Paták, začínalo se od znovu. Možnost přesilové hry však dostali i hráči Náchoda a tu v jejím závěru zužitkoval kapitán Jiří Vlček. Domácí se ještě jednou dočkali vyrovnání, v 55. minutě se o něho postaral druhým gólem v zápase Tomáš Rak. Když už to vypadalo, že by utkání mohlo dojít do prodloužení, trefil se v 58. minutě Ondřej Bachtík. Domácí zareagovali time-outem a po vysoké holi Matěje Mikšovského měli k dispozici přesilovou hru, kterou vylepšili odvoláním brankáře na přesilu dvou hráčů v poli. Pět sekund po jejím začátku však Ondřej Bachtík zasadil střelou do prázdné branky rozhodující úder. Náchod zvítězil v Brně 3:5 a postupuje do osmifinále Poháru Českého florbalu, zatímco Hornets Brno se se soutěží loučí.


Komentář trenéra Hornets Brno Pavla Brücknera:
"Odehráli jsme velmi dobré utkání s dobře organizovaným soupeřem. V závěru se skóre mohlo přiklonit na obě strany. Chci poděkovat všem svým hráčům za výborný přístup, nasazení a chuť po hře. Pohár končí, liga pokračuje. Gratulujeme soupeři k postupu a obrovský dík našim fanouškům!"


Komentář trenéra Náchoda Tomáše Třešňáka:
"Nejprve bych chtěl poděkovat všem našim hráčům, kteří si v týdnu udělali čas a vyrazili do Brna reprezentovat náš klub. Toto chování hráčů nám přineslo zasloužený postup a odměnu v podobě Tatranu. V zápase samozřejmně bylo spoustu chyb, ale i povedených věcí. Užijem si postup a od zítra se připravujeme na ligové utkání. Chtěl bych ještě poděkovat všem domácím fanouškům, kteří během utkání vytvořili perfektní atmosféru. Soupeři přeji hodně štěstí v ligové sezóně."


HORNETS BRNO vs. FLORBAL PRIMÁTOR NÁCHOD    3:5  ( 0:0 , 0:2 , 3:3 )
Branky Náchoda:
2x Bachtík, Kaválek A., Donaj, Vlček

Střely na branku: 30:30
Vyloučení: 1:3
Využití: 1:1
Počet diváků: 106
Hráč utkání Náchoda: Aleš Kaválek
Hráč utkání Hornets Brno: Vincent Drápal

Odkaz na textový online přenos

Odkaz na statistický report ze zápasu


Rytíři postupují do osmifinále Poháru Českého florbalu, ve kterém narazí na hvězdného soupeře. Do Náchoda přijede historicky nejúspěšnější český tým - šestnáctinásobný mistr a aktuální dosud neporažený lídr Livesport Superligy Tatran Střešovice. O termínu utkání Vás budeme informovat.

Zpět na úvod