Bulletin k utkání #04 21/22
Florbal Primátor Náchod - Wizards SO Praha 10
Review utkání ASK Orka Čelákovice - Florbal Primátor Náchod

Review utkání ASK Orka Čelákovice - Florbal Primátor Náchod

Florbalisté mužského Áčka se dokázali třikrát vrátit do zápasu a z Mladé Boleslavi vezou dva body za výhru 7:8 po prodloužení.

Před vzájemným duelem zaznamenali Náchodští čtyři výhry v řadě, domácí celek, který pořádal utkání v Mladé Boleslavi, jen o jednu méně. Vstup do zápasu Náchodským hrubě nevyšel a už po 24 sekundách prohrávali po rychlé brance Jana Koláře. A když na začátku druhé části nešťastně tečoval balónek za Skalického záda Jan Čečetka a v její polovině se prosadil kanonýr domácích Václav Kramel, vypadalo to s Náchodem bledě. Hosté se však dokázali vrátit do zápasu. Kontaktní gól vstřelil Matěj Mikšovský a o vyrovnání se postarala dvěma góly dvojice Ondřejů - Macháček a Bachtík, kteří si pouze prohodili role nahrávajícího a zakončujícího hráče.

Poté začala přetahovaná o výsledek, která měla vygradovat v závěru zápasu. V něm se také řádně přiostřilo a zatímco v úvodních dvou třetinách nesáhla dvojice rozhodčích k vyloučení, v té třetí rozdala hned šest trestů. Na konci utkání se začaly dít věci. V 57. minutě to bylo 6:5 pro domácí (když se za Náchod trefili Ondřej Bachtík a Lukáš Rázl) a Rytíři šli navíc do oslabení. Gól však padl na druhé straně, než se čekalo - postaral se o něho František Donaj zakončující rychlý kontr. V 58. minutě už zase vedli domácí, to když Ondřej Špalek vybojoval trestné střílení. Minutu a půl před koncem dostal Náchod možnost přesilové hry, kterou vyšperkoval hrou v šesti mužích v poli. A tlak vedl k vyrovnání - v poslední minutě našel Jonáš Mědílek osamoceného Ondřeje Bachtíka, který poslal svým třetím gólem utkání do prodloužení.

Stejný hráč mohl rozhodnout - poté co si odstavil bránícího soupeře však pálil Ondřej Bachtík pouze do břevna. Rytíře to mrzet nemuselo - o necelou minutu později ukončil utkání svým druhým gólem František Donaj a přisoudil Náchodu bod navíc. I díky němu si Náchodští upevnili třetí místo v tabulce Národní ligy.


Komentář trenéra hostů pana Tomáše Třešňáka:
"Klasický začátek v našem podání, který nám všechno zkomplikoval. Od půlky zápasu ale zápas v naší režii, který jsme zaslouženě otočili a vyhráli. Díky všem hráčům za předvedený výkon, takto se bojuje za Náchod!"

Komentář trenéra domácích Martina Bajera:
"Podle průběhu utkání pro nás ztracené body. Bohužel jsme neproměnili několik jasných šancí. Gratuluji hostům k vítězství."


ASK ORKA ČELÁKOVICE vs. FLORBAL PRIMÁTOR NÁCHOD    7:8p  ( 1:0 , 3:4 , 3:3 )
Branky Náchoda:
3x Bachtík, 2x Donaj, Mikšovský, Macháček, Rázl

Střely na branku: 30:24
Vyloučení: 3:3
Využití: 0:1
V oslabení: 0:1
Počet diváků: 20
Hráč utkání Náchoda: Ondřej Bachtík
Hráč utkání Čelákovic: Jaroslav Verner

Odkaz na textový online přenos

Odkaz na statistický report ze zápasu


Příští utkání odehrají Náchodští poslední říjnovou neděli, kdy v domácí Plechárně přivítají Wizards Praha. Utkání začne v 17:00, doražte Rytíře podpořit! SPOLU ZA VÍTĚZSTVÍM!


Zpět na úvod