Bulletin k utkání #08 21/22
Florbal Primátor Náchod - ASK Orka Čelákovice
Review utkání Florbal Primátor Náchod - SK Florbal Benešov

Review utkání Florbal Primátor Náchod - SK Florbal Benešov

Náchodští prohráli s Benešovem doma počtvrté v řadě a zakončili kalendářní rok 2021 porážkou.

Souboj sousedů v tabulce začal opatrně, posléze však začali hosté přebírat iniciativu. Nutno říci, že jim k tomu Náchodští hodně pomohli, protože jak úvodní branka Jakuba Sklenáře, tak druhá z hole Michala Vojtíška byly hodně laciné. Náchodští se v první třetině nedostali moc do hry a ani ta druhá pro ně nezačala šťastně. Hned v jejím úvodu museli čelit dvojnásobnému oslabení, které rychle zužitkoval kanonýr Benešova Petr Tůma. Stejný hráč se trefil i ve 27. minutě a to už to s Rytíři vypadalo hodně zle. Po vyloučení Michala Vojtíška se Náchodští přeci jen pozvolna dostávali do hry a vytvářeli si šance, ty však zůstaly nevyužity a tak přišel trest opět na druhé straně, tentokrát z hokejky zkušeného Ladislava Vorla. Po dvou třetinách tak svítilo na tabuli hrozivé skóre 0:5.

Ve 45. minutě bylo ještě hůř, když potrestal další Macháčkovo vyloučení Martin Šimek a zároveň vyhnal z branky Brandona Bulise, kterého nahradil Karel Aubus. Náchodští zvýšili ve třetí části obrátky a po zásazích Jiřího Vlčka a Daniela Kříže snížili, drama se však nekonalo, neboť se velmi rázně proti postavil hostující brankář Lukáš Brož. A když ve vlastním oslabení pláchl domácí obraně Jakub Sklenář a samostatný únik na Aubuse proměnil v sedmý gól, byl poslední odpor Náchoda zlomen. V posledním utkání roku 2021 utrpěl Náchod vysokou porážku 2:7 a v tabulce Národní ligy západ se propadl na páté místo.


Komentář domácích Třešňák Tomáš (Trenér):
"Věděli jsme, že proti takto zkušenému soupeři nesmíme udělat chyby a to se nám bohužel na začátku utkání nepovedlo. Vstup do zápasu byl špatný a to nás stálo šanci na body. Kluky chci pochválit za výkon ve třetí třetině, kdy jsme dokázali soupeře zatlačit a vytvořit si mnoho střeleckých příležitostí. Děkuji fanouškům za podporu a soupeři za utkání. Také přejeme pěkné svátky všem fanouškům náchodského florbalu."

Komentář hostů Kieler Roman (Trenér):
"Dneska se hrál florbal, který se musel divákům líbit. Během prvních dvou třetin jsme si vybracovali náskok, který jsme i přes tlak soupeře v závěru zápasu dokázali udržet. Chtěl bych poděkovat hráčům za výkon, zejména pak gólmanovi. Děkuji divákům za pěknou atmosféru, která je v Náchodě tradiční a soupeři za utkání."


FLORBAL PRIMÁTOR NÁCHOD vs. SK FLORBAL BENEŠOV    2:7  ( 0:2 , 0:3 , 2:2 )
Branky Náchoda:
Vlček, Kříž

Střely na branku: 37:28
Vyloučení: 4:4
Využití: 1:2
Počet diváků: 65
Hráč utkání Náchoda: Daniel Kříž
Hráč utkání Benešova: Lukáš Brož

Odkaz na textový online přenos

Odkaz na statistický report ze zápasu


Příští utkání odehrají Rytíři v neděli 9. ledna na palubovce pražských Kobylis. Doma se představí o týden později proti Čelákovicím. Buďte u toho! SPOLU ZA VÍTĚZSTVÍM!


Zpět na úvod