Bulletin k utkání #05 22/23
Florbal Náchod - FBC Ostrava
Review utkání T.B.C. Králův Dvůr - Florbal Primátor Náchod

Review utkání T.B.C. Králův Dvůr - Florbal Primátor Náchod

V souboji týmů ze spodních pater tabulky nestačili Rytíři na Králův Dvůr.

V posledních dvou domácích zápasech proti Turnovu a pražským Panterům si nechali florbalisté Náchoda utéci začátek utkání, tentokrát se však poučili a byli to právě oni, kdo si vypracoval rychlý tříbrankový náskok. Prosadili se mladí junioři - dvakrát netradiční střelec Lukáš Rázl, a třetí branku zaznamenal Jakub Vysoký. Vedení 0:3 po první třetině, to Náchodští již dlouho nezažili.

Druhá část však byla přesným opakem té první, a to nejen herně, ale i výsledkově. Domácí florbalisté do ní vlétli jako uragán a častovali Vlastimila Skalického častou střelbou. Náchod navíc hrál třikrát v početní nevýhodě, a i když všechna oslabení ustál, početní výhody pomohly Královu Dvoru ještě k většímu tlaku. Gólově se v prostřední části prosadili dvakrát Lešuk a jednou Votava, a tak se šlo před závěrečnou částí do kabin za nerozhodného stavu.

Nerozhodné skóre vydrželo pouhých 55 sekund, než jej poprvé v zápase převážil na stranu domácího týmu Uhřík. Náchodské vrátil do zápasu vyrovnávací brankou Jonáš Mikšovský a bylo to kdo s koho. Na konci 56. minuty zápasu však přišel zkrat Náchodských, když během šesti sekund dvakrát inkasovali. Zdramatizovat zápas hosté již nedokázali, všechny body tak zůstaly v Králově Dvoře.


Komentář domácích Kubert Michal (Trenér):
"Po špatném vstupu do utkání přišla bouřka v šatně. Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem a mačkali jsme soupeře. Zasloužená výhra po morálním zvratu od druhé třetiny, ale co mne trápí jsou naše přesilové hry. Upřímně takhle slabý Náchod nepamatuji. Jsme rádi za tři body a věřím, že se to odrazí do dalších utkání. Máme stále co zlepšovat na tréninku. Děkujeme všem divákům v hale a soupeři za fér zápas."

Komentář hostů Třešňák Tomáš (Trenér):
"Zápas ve stylu každý chvilku tahá pilku, první třetinu lepší my, druhou soupeř a třetí rozhodly individuální chyby, které jsme udělali a soupeř je dokázal potrestat. Díky soupeři za zápas."


T.B.C. KRÁLŮV DVŮR vs. FLORBAL PRIMÁTOR NÁCHOD    6:4 ( 0:3 , 3:0 , 3:1 )
Branky Náchoda:
 2x Rázl, Středa, Vysoký, Mikšovský.

Střely na branku: 26:19
Vyloučení: 1:3
Využití: 0:0
Počet diváků: 76
Hráč utkání Náchoda: Lukáš Rázl
Hráč utkání Panthers: Tobiáš Uhřík

Odkaz na textový online přenos

Odkaz na statistický report ze zápasu

Sestava Náchoda: Skalický (Stuchlík) - Vlášek, Kosař, Vysoký, Železo, Kříž - Donaj, Středa, Mikšovský J., Mikšovský M., Čáp - Rázl, Pekárek, Grulich - Jirásek.


Třetí prohra v řadě znamená propad až na desáté místo v tabulce Národní ligy, Rytíři však stále mají k dobru dohrávku s Prague Tigers. V příštím utkání Národní ligy západ přivítají Traverzu, se kterou sváděli tuhé boji v loňském play-off. Ještě předtím se ale Náchod utká v pátém pohárovém kole se superligovou Ostravou. Utkání bude rozehráno ve středu v 19:30. Doražte se podívat do Plechárny na superligového soupeře a podpořit domácí tým. SPOLU ZA VÍTĚZSTVÍM!


Zpět na úvod