Bulletin k utkání #05 22/23
Florbal Náchod - FBC Ostrava
Preview utkání Florbal Náchod - FBC Ostrava

Preview utkání Florbal Náchod - FBC Ostrava

Po Tatranu Střešovice a Liberci přivítají letos náchodští florbalisté již třetího soupeře z nejvyšší české soutěže.

Náchodským florbalistům se v Národní lize přestalo dařit když prohráli hned tři utkání v řadě. Pohár Českého florbalu je ovšem jiná soutěž a utkání se superligovým celkem velká výzva. V poslední době není o elitní soupeře v Náchodě nouze. Vloni to Rytíři dotáhli až do pohárového osmifinále, kde podlehli aktuálnímu lídrovi nejvyšší české soutěže Tatranu Střešovice po sympatickém výkonu 2:3. A se stejným soupeřem se utkali Náchodští i letos, a to v rámci základní skupiny vrcholové části Poháru Českého florbalu. Výkon předvedli opět sympatický a přítomné diváky určitě potěšili, a to i přes těsnou porážku 5:6. Odčinili tak debakl 4:11 z předchozího zápasu s dalším superligovým celkem FBC Liberec. V závěrečném souboji o třetí místo ve skupině podlehl Náchod prvoligovému Kladnu, a tak jej v těžší části pohárového pavouka čeká právě celek ze Slezska. 

Pohárová cesta Náchoda
VČ, 3. zápas
Kanonýři Kladno
vs. Florbal Náchod
7:3
VČ, 2. zápas
Florbal Náchod
vs. Tatran Střešovice
5:6
VČ, 1. zápas
Florbal Náchod
vs. FBC Liberec
4:11

Ostravané mají v pohárové soutěži ty nejvyšší ambice, vždyť taky český pohár třikrát ovládli. V letošní sezóně zvolili jinou cestu, než většina superligových celků - vrcholovou část Poháru nepřihlásili a cestu si tak klestí klasickým pavoukem. V něm mají za sebou jedno utkání, a to na půdě Letohradu, kde zvítězili jednoznačně 1:13. V Superlize pak patří Ostravě se ziskem osmi bodů z osmi zápasů průběžná devátá příčka. V pondělním televizním utkání nestačili doma žlutomodří na favorizovanou Spartu, které po velkém dramatu podlehli 3:4.

Ostravany bodově táhnou Marek Bräuer, který před sezónou změnil za velkého povyku dres městského rivala Vítkovic právě za ten žlutomodrý, a také slovenský reprezentant Ladislav Gál. V barvách Ostravy ale najdeme náchodským fanouškům známá jména. Dalšími nejlepšími střelci Slezanů jsou Šimon Kuczera a Lukáš Pešat. Šimon Kuczera trápil v sezóně 2018/2019 Rytíře jako hráč Slovanu Havířov v baráži o udržení 1. ligy. Lukáš Pešat je zase v Náchodě známý svojí nepřítomností při zápase s Opavou, kdy se tehdejšímu trenéru Opavy Robertu Segeťovi "ztratil", což se stalo ve florbalovém éteru terčem mnoha vtípků. Mimochodem, právě Robert Segeťa v současnosti stojí na lavičce ostravského FBC. Spolu s ním i Jakub Robenek, který jako kapitán ostravského MVILU poslal v sezóně 2018/2019 v barážové sérii o udržení 1. ligy náchodské florbalisty o patro níž. Ve výčtu známých jmen nesmíme zapomenout na pětatřicetiletého veterána Pavla Barabáše, personu rožnovského florbalu, jenž se po devíti letech vrací do superligového kolotoče. 

Pohárová cesta Ostravy
4. kolo
Orel Orlice
vs. FBC Ostrava
1:13

Rytíři se v mužské kategorii s Ostravou nikdy neutkali, vzájemný zápas tedy bude pro oba celky premiérou. Podaří se náchodským florablistům potrápit favorita? Doražte je do Plechárny podpořit! SPOLU ZA VÍTĚZSTVÍM!

Florbal Náchod - FBC Ostrava
5. kolo Poháru Českého florbalu SH TJ Náchod
Středa 26. října 19:30
online událost na FB

Zpět na úvod